perjantai 18. heinäkuuta 2014

Valmista tuli, sano....

 Heippa taas blogin lukijat.

Miul on mummoneliö peitto valmis, eihän  sen tekeminen vienyt aikaa kuin runsaan puol vuotta!
Kapea siitä tuli, kun tein vain viisi riviä rinnakkain, aattelin, etten saa valmiiksi koko kesänä.
Virkkasin muutaman kerroksen kiinteit silmukoit ja piparireunan, tuos kuvissa oleval vaalean vihreällä langalla.. En tykännyt ollenkaan tuosta valkoisesta langasta, jolla yhdistelin palaset.
Sainpahan tuvalle terassituoliini uuden kirjavan peiton:))


Teen täs vimmalla sukkia valmiiks, jotka tuvalla jo aloitin. Minnuu aristaa nuo olkapäät, etteivät kipeydy, kuten syksyll ja alku vuodesta. Teinköhän äkkiseltään liikaa ?? kästöitä.
Tuval pitänee jottain kästyötä aloittaa värkkäämään, terassilla ku istuksii.
Lintuja oon seurannut, kun satun näkemään. Tirriäinen= rantasipi, ei ollut viimeksi enää. liekö jo muuttanut vai onko haukka pistänyt poskeensa, näin sellaisen lentävän ohitse yks päivä.
Sorsaemo Maija, poikineen on käynyt joka päivä ja parikin kertaa päivässä, hakemassa muutaman leivän murun. Ukkoin oottaa niitä,  niiku miekin ja tuumailee jos poikuetta ei näy:> ei näy Maijaa< Illal viel kurkkaan ovest, onko poikue saapunut iltapalalle.
Kuvasin yhtenä päivänä siinä kaislikossa härkälintua, se oli melkein paikallaan, sain monta kuvaa. Ukkoin sanoi ku istuttiin pihakeinussa,> joku pitkänokkainen lintu tuolla< ja mie kiikaroin sitä, havaitsin sen olevan härkälintu, josta juur hiljakkoin luin  Tuula Laakso    Tiitsankuvablogi.blogspot.fi     En olisi muuten tunnistanut lintua, jollen ...
Mut hyvvää kesäillan jatkoa ja palaillaan.
    

17 kommenttia:

 1. Kaunista, kaunista. Viileiden ilmojen pelastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii.i mukava itselle, kun opin tuon neliön virkkaamaan, lankoja olis tehdä toinenki peitto, mut miul ei oo kettään kelle neuloisin, nykyajan penskat ei tommosii painavii peittoi huoli vaivoikseen.

   Poista
 2. Ihana peitto tulikin.. lämmittää mukavasti varpaita, kun illat alkavat viilenemään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmaan tapahtuu, saap sitte ukkoin peiton varpaitten lämpimiks, sit talvella ( hää tais kyl jo sannoo, ettei huoli sitä) aikas tyly ukko, :(

   Poista
 3. kommeen peiton sie teitkin.kyl sitä mielellää jo iltasella vettää varpaihen suojaks peiton taikka sit villasukat.meil kumahtelloo ukkonen ja äsken tul muutama tippa vettäkin.

  VastaaPoista
 4. mie kokkeilen uuvestaa kommentoija ku äskenen tais männä avaruutee.komian peiton sie teitkin ja kohta saap ollakin iltasella varpaihen suojan jottain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaruus on hiivatin laaja, sinne männöö kirjoitukset kommeesti, juuh, kyl mieki vähä tykkään, peitosta, etenki ku virkkasin ympär vaaleen vihreellä:)

   Poista
 5. Ja sää se vaan peittoja värkkäät... mun sukat oon purkanut jo kolme kertaa eikä valmista näy tulevaks. Pah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nääs tein peiton, meinaan, oikeen pikkasen mummoneliö viltin;)

   Poista
 6. Jopa sie teitkii komian peiton, miusta just nuo valkiat reunat antaat sille kivan lisäilmeen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pittää vissiin kuvata peitto uudelleen, ko tosiaan virkkasin ylt'ympäsiinsä vaaleen vihreellä, miust valkonen ol liian kalpee:(

   Poista
 7. Kivan näköinenhän tuo on, mulla on tuo yhdistäminen tehty tummalla langalla, niin on liian synkkä. Tekis mieli alkaa tehä vähän vaaleempaa peittoa minunkin, pitäs ensin ostaa sopivia lankoja. Käyn välillä kurkkimassa tuolta Kosotädin blogista, kun siellä on niin kivoja blogeja listalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii' i miul ei ollu juur sopivan värist lankaa, jonka oisin raaskinut käyttää tähän ekaan isoäitineliöpeittoon. Aattelin jos männöö piloille koko tekele., ei mää kalliit langat hukkaan:)

   Poista
 8. Komean peiton teitkin. Kyllä on mukava talven viileinä päivinä heittää päälleen ja ottaa vaikka päivätorkut.
  Meillä kävi mökillä supikoira popsimassa vähäiset syöntimansikkani parempin suihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mahoton, supikoiran retale, söi siun mansikat. Lataahan puuropyssy valmiiks ja tärskäytä, ku tulee hiipimään nurkkiisi. Pelotat supin suven suuhun:)

   Poista
 9. Kaunis peitto. Noissa meneekin aina aikaa. Ovat kivoja välitöitä=))
  Mukavaa heinäkuun loppua ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava ol virktata neliöitä, ku viimein opin tekniikan ja kyl siin män luvattoman kauan aikaa, ku ovat " helppoja ku heinän teko"...ääähhh.
   Mukavia heinäkuun päiviä:))

   Poista