lauantai 16. elokuuta 2014

Meitsin vaatemuotia 1988 luvulla:)

  Heippa hei, nyt lähti mummolta lapasesta, ku innostuin oikein näitä menneiden vuosien vaate muotikuvia esittelemään.!!!
Miun pit kyll laittaa vaan yks kuva esille, mut en sitä hiivatin kuvvaa löytäny.
Sit mie tuumasin, ko näit muita löysin, et laitakin heijät tähä muotiblokkiini:)))

Täs yläkuvas on miun farkkumuotia, isohko farkkupaita tais olla miesten, mut kirpparilt kait sen löysin ja lohenpunainen puuvillaneule, pitkähihanen pusero vilkkuu pikkasen paijan helmahalkiosta ja hihat  näkkyy enemmän. Olkapääl roikkuu joku musta laukku, sellanen joka on pehmeä ja muotoutuva,  pussukka.  Jalassa jotkut mustat kengät. luulen nii...Taidenäyttelyä katselin ruokailun jälkeen. Oltiin hämeessä, Menosissa ol sellainen ravinteli, johon poikettiin ruokailemaan:))  Hih huomasin kuvan vas.reunas vuosiluvun 96, tarkottaa vuotta 1996:) Muistankin, että olin pakosalla, ko mie täytin 50 v ja  mien  tykkää juhlia järjestellä. Olin lapsuuven aikaisen naapurin mummon luona kyläilemässä.

No sitten ollaan lähössä veneilyseuran talvi seilaukseen ja täs kuvas on niiku näkkyy, punasta. Pusero ol sellanen ohuehko liekö jottain nailonsekotetta tms. vyö on oikein nahkaa ja punanen laukku jottain tekosellast. Olkalaukku on ollu se miun  juttu.
Siihe aikaan ol kampauskin tuollane pörrö, liekö se afrokampauksen nimellä kulkenu, mut mie keksin etten kampaa hiuksiani vaan annan sen kuivua ittekseen noines, nii ei oo kauheen pörröne.
 Housut on mustat, kapeavakoista samettia, jota ol myös paljo liikkeellä siihe -80 luvun aikaan.


No täs kuvas on kans farkkumuotia merellä. Oltiin kesäloma reissulla ja mie kävelin kalliolla, ku mieheni huus ottavansa kuvan miusta.
Mie en kerint juuta sannoo, ko oli jo valmista.)
No täshä on tuollane  vaaleen keltane puuvilla perus pusakka, eihä tuol merel mittää hienouksia voinu pittää, venekin oli suht' koht vaatimaton, itse rakennettu, mutta merikelpoiseksi katsastettu, kaikkine tarpeellisine varusteineen.
No, jalas miul on, mikäs muu, kuin kumisaapas, tai kumia oli vain kenkäosa  ja varsi oli  vinyyliä, jonka voip taittaa kaksin kerroin. Kevyet ja kätevät.

No täs mie oon nuorena 16v, olin kansanopistossa, johon äiti miut hommas, ennen kuolemaansa. Mie en ois sin männykkään, ko äit kuol äkillisest, juur kuukautta ennen, mut isä komens miut lähtemään, ko kaik ol jo valmiiks hankittu. Varmaan hänkin sai toipumisaikaa siihen, et jäi yht' äkkii 16v nuoren tytön yksinhuoltajaks, niiko nykyään sanotaan.
No täs miul on pääl sellane ruudullinen, olisko ollu pepita ruutunen, oma ompelema hame, vaalean sininen,  puseroo en muista, mut takki tai siis jakku ol tumman ruskea, sukat olivat myös tumman ruskeat. Hiukset oli poninhännällä, niiko näkkyy.
Täs mie oon tyttöjen asuntolan pihamaalla ja talvi näkkyy olevan, ku lunta on pihalla.

Tässähä näit kuvvii olis, sen yhen kuvan lupasin laittaa esille preferita.blogspot.fi....lle, selaillessani hänen blogiaan, terkkuja sinnepäin.

Koittakaakin kestää lukijani, ehkä mieki täst taas tokkeennun, ukkoinki o jo puhetuulella:)))

Ps. Klikkaamalla kuvan päälle saat ne suuremmaksi:)  Vähän niiku editoitu ilta myöhällä.....

8 kommenttia:

 1. Olpa mukavii muotikuvvii, siehää ootkii ko mannekiini. Aika paljo samanlaist on olt miunkii vaatteet nuihi aikoihi. Missä päin sie käit kansanopiston?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mie käin Kansanopiston Eurajoen kristillisellä opistolla.Äitiin ol luterilais uskovainen, et kui hää tällaseen rukoilevaisten poppooseen miut hommas, siel ol polvirukouksetki joka kerta ja likkojen nailonsukat likkoutuvat lattialautohi. Kyl ne pist kamalast
   , ku joka kert sukat hajosivat.
   Enhä mie ois uskonu, et muutaman vuoden päästä olen täällä samoilla seuduilla ja on osoittautunut jääneen kotiseudukseni, täällä meren suolaisessa ilmastossa. Tehdas kohisee ja pihisee tuossa muutaman sadan metrin päässä.

   Poista
 2. voi mahoton miten mukavii nuo muotikuvat on.mie muistan myös sen ko sukkiin saumat pit olla suoran ja hame ol kapia ko mikäkii.nyt senko sit muistellaa ko kuvvii katsellaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi niin se ol, miulki saumasukat ja ohuet kintut, ei meinant pyssyy saumat suorassa. Tein sillo nuoruuvessa itelle ja joskus likkakaverilleki, puolihammeita. Helppoo ku heinän teko, sopivan pituinen kangaspala, ompelin päät yhteen ja helmanki konneella ompelin. Sit vyötäröreunaan kaks vierekkäist kuminauhakujaa, niihin pujottelin kuminauhat...ja valmista päälle pantavaa ol tuossa tuokiossa. Kapee hame ol vähä mutkikkaampi, mut kyl niitäki tul monia tehtyy ja pitkii housuiki tein viel muutama vuos takasin.
   Voi sentään, meil ei ollu ompelukonetta, sellast tavallist, vaan isän työkone, sellane vasenvartinen singerin kone, jossa ol pyöree vapaa varsi ja syöttäjä oli varren mallinen pyöreä, ja konneella ommeltiin nahka tossuja, mieki niit ompelin äitin pois menon jälkeen. Ol pakko opetel, ko isä jäi vaille tossu ompelijaa. Miust sellane sit tul, onneks minnuu kiinnosti ja kaik sujui ihan hyvin, olinhan siin heijän töissä ollut mukana, koko lapsuus aikani jollain tapaa:)) Teinkin aiemminkin jottain pikku hommia, mihin isä antoi luvan:))

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti siul, tää miun "muoti" on tälläst vanhempaa sorttia. Mie oon olt ain vähä poikamainen, ettei nuo mekot oikein kiinnosta ja housut sopii minulle mielestäni paremmin, tunnen itseni vapaaksi ja onnelliseksi ,ku puen farkut jalkaan. Puseron valinta on paljon enemmän aikaa vievää:))

   Poista
 4. Ihana katsella näitä menneen ajan muotikuvii ja lisää katselisin hyvin mielelläni:)
  Kun me oltiin nuoria nuo kansanopistot olivat suosiossa!
  Itse olen käynyt Muurlan evankelisen kansanopiston.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii.i oikeestaan nää on vaan kuva otoksia, ei oikeesti "muotikuvia", vaik nii olenki maininnut:) niistä näkkee mitä milläkin vuoskymmenillä on päällä pidetty.
   Miun onni, että on joku millonki ottanut kuvia, niin lapsuuden ajoilta, kuin nuoruusvuosina ja viel täs kypsemmässä iässäkin:) Kuvat tuo mukavia muistoja mennestä. Kyl mie katselen vanhoi valokuvvii, äitini nuoruudessaan, oli myös otatanut valokuvvii ja ihan onnelinen olen, ku hänen muutama kansionsa on kulkenut miul mukana, elämän kiemuraisilla poluillani.
   Nii'n meil ol silloin kristillises kansanopistos mm. mukana neitonen Paula, Muurlasta, kävimme lomalla hänen kotonaan, vanhempiensa luona.
   Minulla oli huonekaverina Mirja, Lahden Mukkulasta.
   Eri puolilta Suomea, oli opiskelijoita, kolmella eri opintolinjalla.

   Poista