keskiviikko 20. elokuuta 2014

Syksynkukkia:)


Heipsan keskiviikkona, tännään oonkin melkosen aikasin lähteny liikkeelle.
Kävin kirurgian polilla ja lääkär sano het, että olkapää leikkaus on edessä ja näytti olkapää teko sellasen jutun kanssa, mikä siell olkapääs vaivaa, näytti kohdan josta oli kalvo tai joku revenny poikki. Tiedusteli, jos ei sitä saada korjattua, suostunko keinonivelen asettamiseen.
Mikäs siin autto, ku luvata, eihän tuo muuten korjaannu, kivut ovat taas yltyneet, mut leikkaukseen pääsee kenties vasta ensi vuoden puolella.
Sitä ennen pittää hoidattaa hampaat ja rönkenkuvata leukaluut yms, ettei oo tulehduksia, ne pittää hoitaa pois enne leikkausta.. Ajat niihin tännään jo varattiin ja kävinkin jo suuhygienistin luona. Syyskuussa on rötken ja hammaslääkäri,  joka antaa lausunnon toimenpidettä varten, suun kunnosta.
Aikasmoista pelaamist, mut kai on myös tarpeellista, kun vieras kalu tonne kroppaan laitetaan, ettei tuu komplikaatioita. Yks tuttu mies män polvileikkaukseen ja pit olla ihan kaik kunnossa, mut otti ja kuoliki ukko. Tuli niit komplikaatioita, mitä sit lieneekin pitäny sisällään se leikkaus juttu, tarkempaa tietoo miul ei oo.

Mut tulin sielt hygienistin luota ja poikkesin Tokmannille ja ostin nuo syyskukkaset, pienen syklaamin, tykkäsin tuost keltasest pallokrysanteemist ja sit viel ostin yhen hopealangan. Muutama vuos takaperin koitin oman  mielikuvituksen mukkaan koristella parvekelaatikkoa. Hain pihlajanmarja oksia, katajan oksia, männyn oksia,  sammaloituneita oksia, ja mitä muuta oksia?? jäkälää ja jottain muutaki ihan ilmaisia, luonnosta saatavia koristeita. Olivat muka kauppojen tavarat nii kalliita, etten raaskinu ostaa. Mut kyl niit konsteja löytää, ku viittii metsässä rämpiä.  Puolukan ja mustikan varpuja  nekin on ihan kivoja ja havukranssehin niitä laitoin, ku vein isän haudalle. Nykyään en enää voi lähtee mihinkään, tuo näkörajoitteisuus estää monta kivaa juttua toteutumasta, tarkoitan juur tuota luonnossa puuhailua,  etsiä ja katsella  mieleisiä asioita. Erittäin ikävää....

No mut sit mie ostin tokmannilt sellasen must/valkoraidallisen pitkähihaisen puseron, ku juur ol Preferitan  blogis juttua raitapaidoista.
Nytten sattu miun kohalle kiva,  halpis paita, mut ihanan pehmee. Olisin ottanut lyhyt hihaisen, muttei ollu miun kokoa. Siel ol montaa eri raitavärivalikoimaa, mut tää oli just paras väri, oon ain tykänny mustavalkoraita puserosta.

Lopetan löpinät tähän ja taijan männä mummokoiran viereen pötkölleen, vaikken mittää nuku, mut pidän silmiä lepuutuksessa( eli kiinni) Voi se olla ihan hyväkin, miun terveelle silmälle, et vähä huilaa silmät kiinni.

Kuullaan taas ja leppoisia puoliväli elokuun päiviä.

6 kommenttia:

 1. No voi, vai puukkoo sie olkaas saa, no aatellaa sillee jotta sit se tulloo kuntoo ja kivut häviäät. Ainahaa nuo leikkaukset pelottaa.
  Jotta tuo rysanteemi on komia.

  Muute ukko laittaa nyt sitä hyllyy seinää.... hihihi.. olin ovela:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i sillai se lääkär meinas, ko kaik muut konstit on jo käytetty, sano et männöö toiminta kyky jollei...
   Eikös vaa ookin kommee rysanteeni, mie tykkäsin nii tuosta keltasest, on värikäs enneku luonto alkaa värittymään iha itekseen.
   Vai sie viekkautta käytit, eihä se oo laitont, jos siit o hyötyy.:))

   Poista
 2. Minä olin kaksi viikkoa Lapissa ja sinä oot kerinnyt sillä välillä kirjoittaa romaanin! Kyllä minä nautin nuista sun mannekiinikuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mie oon ihmetelly, ku mittää et oo blokkaillu. Kerkiinhä mie no romaanin, helppoo ko heinän teko, niiko oon iha tavakseni sanonnan ottanu....miul tuo kirjotus rytmi kulkee nii käs käessä tään mielialan kans, ko vähä ketuttaa, nii sehä miul on paras ulos antaja... sanoja tulloo tähäki paperil, ettei kerkii ku antaa sanan miekan sivaltaa..niiku kuvainnollisesti...mistähä sitä tullooki, mie oon mont kertaa miettinytkin...
   Niin, mannekiini täs taijetaan olla...vaikkei miust ois ikinä sellaseen hommaan, kyl mie kritisoin oikein mielelläni, mut siihe sit jääki.
   Ett tervetulloo kottiin...

   Poista
 3. kommeita kukkia on siulla nuo molemmat.no se on olkapää vaivakin sellane et mielellään kun saa vaan jotenkin korjattua niin hyvä.mie olen uuven tietsikan kans temppuilt ko hää on jotenkin er mieltä mitä mie.onneks on tää vanha xp varakonneen viel ku tyttärenpoika tulloo viikonpääst laittamaan tuon uuven ja tuop tullessaa jottai lisä johtoi.hiivatti ku kenkuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, mullei oo koskaan ollukkaan tota pallokrysanteemia, on vähä rajallinen tää parvekkeen kukkaloisto. Miul on ikkunas säleverhot ko ne pitäs joka aamuauringon jälkee vetää ylemmäs, jot näkis parvekkeen kukkaset. Miul ol siin ikkunal brasilian kaktuksii kaks ja yks päivä laitoin hanskat kätteen, muovi pussin suu auki ja tuuppasin heijät luonnon kiertoon. Ovat nii piikkisiä ja pieniä piikkejäkin, ettei ossaa varookaan. Tuumasin ett heijän on aika lähtee, meinasin ottaa pistokkaita,mut en sit. Kaks kukkaa jäi. orkidea ja rönsylilja, sekään ei oon amppelissa siin vaa kukkalauvall,saas vaa nähä kuink kauan männöö, ku joku viherkasvi istuu siin ikkunalla:))

   Poista