tiistai 19. elokuuta 2014

Kesäkukkasen kohtalo.

Tervetuloa uusi lukijani preferita, asuja ja ajatuksia

Niin kävi tälle keltaiselle söpöliinille, kun olimme pois tuvalt, hää kuivu sil aikaa ja män kukkien taivaaseen....eli siin miun myrskyssä joutui sammaan kassaan muittenkin kesäkukkien kans. Sin män viel kukkivat pelakuut ja samettikukat. On se kiukku kummallinen voima, huono voima ainakin toisinaan, mut ei ain jaksa olla lempee ja rakastava, eihän. Mie en oo muutekaan varsin lempee, mut kiltti toisinaan...

Voiha hiivatti ku meil o satanu ja ukkonen koko viime yönki mellasti ja muutenkin on ukkostamut tänä kesänä ihan hirveesti.
Mummokoira on joutunut makkaamaan sängyn alla monta kertaa ja viime yönäki siel makas,  aamulla hyppäs miun jalkopäähän vähäks aikaa, pehmeeseen paikkaan. Hää nii pelkää ukkosta ja kaikkia äkkinäisiä ääniä.
Yks ehtooki ku oltii juur pihast lähdetty, nii tuos lähellä remonttimiehet jottain tekkee ja hyö pamautti naulapyssyllä, nii koira parka seisahtu siihe paikkaa, ei kerinny ku pisun tehä. Mie hänt koitin houkutella ja vähän vedin hihnasta, nii eikös kaulapannan lukko katkennut ja rouva kääns selkänsä miul ja läht takasin kottiin. Onneks ei tullu autoo, ku ajavat täs pyörätiellä jatkuvasti. Rouva kävel kyl ihan reunas mut en nähny miten ylitti tien, rappusil odotti minnuu levottomana.
Mie juur täs yks yö näin unta et pakettiauton vasemman etupyörän alle jäi joku, oliko se koira vai laps, sitä en oikein tiijä. 
Aloin kutomaan yhtä myssyä, mut taitaa olla liian kovaa lankaa. Impivaara lankaa, miusta hirveen kovan tuntuista, en ennää ikinä osta ees sukkalangaksi. Kyl nii hiivatin kauan kestää miun tehä, oon jo mont päivää kutonu pyöröpuikoilla ja vast 13cm oon saanu aikaseksi. Kuin joku  tai jotkut tekkee muutamas päiväs tai yhes päiväs jonkun tekeleen, tuntuu iha uskomattomalta. Yhtä päätä mie en vois millään tehä, niskat ja olkapäät suuttuu ihan kokonaan.

Ostin parvekkeelle purkin, jossa ol hopealankaa ja jottain muuta, mis ol puolukan näköset lehdet, en muista mikä se ol. Sekin jo pääs kuivamaan ja lehdet lurppas multaa vasten, mie jo hiillyin, et joko taas män miun kukkaset. Vaan virkos se, ku heilautin vettä kannusta.
Ostin ne puutarhalt ois halavemmal saanu marketin myymäläst, oli kaksinkertane hinta tarhalla.
Mitenkähän ulkosyklaami kestää, ku miul ei mikkään, tekis miel sellasen ostaa. Onko lukijoil kokemuksia tästä asiasta?

No mut ny pittää lähtee rouvakoiran kans ulos, enneku alkaa jyrisemmään.
Soon taas moro.
4 kommenttia:

 1. Miekii jo viskelin osan kesäkukkia kompostii ko miel halajaa rysanteemeja ja niitä syklaameja, ne kestää tosi hyvin jopa pientä pakkasta, mutta kyl niitäkii pittää kastella :)
  Nois kästöis on se hyvä että hittaast hyvä tulloo, ... mie väkerrä vielkii niit villahousui, jospa loppuviikost osiit valmiit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tokkiisa, hittaast hyvää tulloo, mut eihä siunkaa viel tarvis niit villahousuja saaha valmiiks vai meinaakko, et isket ikämiehen tainnoksiin uusil pöksyillä...hih saas nähä kuink käyp.
   Mie ostin syklaamin ja rysanteemin.

   Poista
 2. Vettä on meilläkin tullut vähäväliä.. onneksi kuitenkin tällä hetkellä aurinko paistaa! Meidän parvekeruusut saivat jonkun härmän ja roskiin joutuivat.
  Mukavaa päivää sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meilki on tännään satanu ja paistanu, pääsin juur kottiin eka reissult ko alko vettä roikaamaan. Sit se loppu ku lähin uudelleen liikkeelle ja aurinko paistaa...
   miun niis tuvan kukkasis ol jossakin kans sitä härmää, olisko toisen purkin pelakuussa. Sehän on sillo tuomionsa saanu, mie joskus koitin äiteinpäivä ruusust pestä mäntynesteliuoksella, mut silti kävi niille huonosti. Roskiin joutuivat...

   Poista