tiistai 7. tammikuuta 2014

Hattu, myssy, tuunaus:o)

Huomenta loppiaisen jälkeiseen aamuun.
Minä olen kukkunut koko yön, sen siitä pyhinä nukkumisesta saa.
Oikein hyvin kun lepäilee, sit myöhemmin saa kärsii..hoh hoijaa.

Tervetuloa uusi lukijani:  Eeva 


Aloitan vuoden 2014, tuunaus jutuilla.
Vasemmalla on eteisen lipaston päällä iso kasa minun baskereita ja joku muukin mummon hattu, kukkasella.
Ala kuvassa on mustan baskerin kukka tuunaus, huopaa ja huopuneesta lilasta resoorista kukkanuppu kaiken päätteeksi! Ja oikealla on tuo harmaan ja valkoisen kirjava myssy, jonka ostin sieltä käsityömarkkinoilta ennen joulua. Ei hää ny kummonenkaan oo, mut mie tahon että myssy mennee kunnolla korville ja täähän männöö. Tollasen kolmen ympyrän huopapalan leikkasin ja vihreä nappi siin viel viimeseks, näkkyy olevan ihan vintallaan koko asetelma. Tää on niitä juttuja jotka voi mielen mukaan tehdä uusiksi ja laittaa vaik kukon pyrstösulkia, jos vaa kukon saa kiinni:) Nyt minnuu alkaa väsyttämään, jos vähä oikasis itteesä sängyn päälle.
Mukavia päivän jatkoja rupatellaan sit myöhemmin:)10 kommenttia:

 1. No kassohaa tätä Annii ko hää onkii koristelt hattuloit ihan uuven laisiksi, korreit ovat nää kaikki ,mut mie sit tykkään tuost siun huopakukkasest, pitäsköhää miunkii leikata siint toisest pilalle huopuneest tossust tuollanen.
  Kylhää sitä välist saap valvookkii, mut miullehaa se vahinko käi, ko piti pyhäaamuun otta vassalääke, ni mie älytön otinkii sit unilääkkeen ja makasin koko päivän.
  Ukko käi välil kysymäs jotta oonko henkis, ko vaan makasin. Tulpahaa nukuttuu un velat pois.
  Oikee mukavaa viikkoo siulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi mahoton, vai otit sie pikkaset tirsat, sellaset koko päivän päikkärit:) Sattuuhan niit erreyksii, ku ajatuksissaan toikkaroi. Nyt on miulki sellane pökkerö olo, ku tuost makkuulta heräsin. Mie näin taas unta exmiesvainaasta:" häne tytär äitiisä kans tul käymään ja ex ei olt paikalla, mie huomasin häne harppovan kylil ja säntäsin perrään, hän ol männy meijän tuttujen luo kyllään. Mie sanomaan jotta vierait tul, tyttös ja äiteensä, hää siihen sanomaan": ei hää tyttärest, mut äiteetä voi tulla kassomaan",...mie en muista enempää unesta, jäi niiko kesken..näähä on niit miun vakiuniain, ex ukkovainaa, vierailee vähä vällii.
   Mut täl viisiin tännään ja mukavia tammikuisia päiviä siulleki.

   Poista
 2. Mainio idea! Vanhasta baskerista tulee kuin uusi!
  Olin aamulla hyvillä mielin nukuttuani 9 tunnin yön sitten pitkään, pitkään aikaan.
  Hyvää alkavaa viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Juuh kirppareilt nuit vanho baskereit ostelin,viime kevväänä, ko 0.50€ tai yhen euron maksoit kpl. Pesin konneessa ja märkänä venyttelin omaan päähäni, jotta sain vähä muun mallisii. Joitain oo huovutusneulalla ja villalangalla kirjonut, mut ylleensä on joku virkattu kukkanen tms.
   Hyvältä kuulostaa, kun olet nukkunut kunnon unet ja tunsit itsesi virkeäksi.
   Mukavaa tammikuista viikkoa sinullekin:)

   Poista
 3. Upea juttu tuo baskereiden tuunaus:)
  Ps. Sinulla onkin paljon toivon ja elinvoiman väriä blogisassi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Juuh vaihdoin väriä blogiin, vaikka itsestäni tuntuu veto olevan poissa. Tuttu väsymyksen tunne vaivaa. Lieneekö luonnon hämäryys ja sateisuus syynä.
   Nuot baskerit, eivät koskaan ole olleet miun päähineitä, mut nyt kun olen ikääntynyt, voi jo käyttää ja mallata oman makunsa mukaiseksi. Mie oon sellanen omien juttujen käyttäjä. Keksin jo muksuna ollessa omaperäisiä tekeleitä, joita kehtasin käyttää, vaik äit joskus sanoikin; sinnuu nauraa naurismaan aidatki.....kannustavasti sanottu!

   Poista
 4. Mää oon yrittänyt juosta fasaaneja kiinni, kun ne toikkaroi pitkin mun kukkamaitani. En oo vielä onnistunut. Yhtenä iltana avasin ulko-oven ja mun iisoppipenkissäni istui ainakin metrin kokoinen rusakko! En ees yrittänyt lähteä sen perään. Tuli vaan mieleen tosta sun sulkahommastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänenki aika, vai oot sie alkanu juoksemmaan, se alkaa nää uuven vuojen kuntoiluhommat painaan päälle ja fasaani on oiva vetoapu, koita vaan reippaasti tarttua pyrstösulista kiinni, sil on niin kommeet sulat että niistä saa hianot myssyn koristeet...tai kaninkarvatupsut korvallisille tai päälaelle....

   Poista
 5. Hyvää alkanutta vuotta! Hyvät hatut on kyllä kaupoissa" turhan kalliita". Ideat kyllä OK. Ostin äsken kirpparilta vakosamettisen, vilsan tyyppisen ei kovin lierikkään 4 e..Sopi jopa päähäni..Jos talvea nyt kestää vain viikon, pärjään tuolla vappuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää vuoden jatkoa sinullekin. Onhan nuo hatut tosi kalliita, mie en oikein oo osannu käyttää hattuja,mielestäin miul o sellane naama värkki, ettei sen kans sovi mikkään hattu. Ja tyylikäs kun en oo, toppatakkia raahustan päällä, nii ei siihe oikein hatut istu. Vaan yks kerta ostin hattukaupasta, ku käin siel katselemassa, nii sellasen huopakankaasta tehdyn myssymallisen ja mie tykkäsin siit ihan valtavasti. Sehän läks miun mukkaan 19 eurolla ja menneinä kovina talvina oon hänt pitänyt päässä, ei mää tuli lävitse ja koiran ulkoilutuksessa ol varsin lämpöinen. Et näi viisiin, kivaha noit baskerei on koristella, ku innostus käy päälle:)

   Poista