torstai 23. tammikuuta 2014

Lahjakukkani

Hei hei yön korvalla, mie tääl viel kukun, unimattia oottelen,lupas kyl saapua luokseni..tiijä sitä varmaksi.Hää voip joskus juksata.

 Yhtenä yönä kukkusin taas ja leikkelin syvämii farkun lahkeesta ja huovutetuista puseroista.. Liekö miun inspiraation aika yöllä, ku pari vuotta sitten tein yöllä nappi- ja helmikoruja, pujottelin lankaa ja siimaa helmien rei'istä. No joo...

Täs hää kukkii viel, sain orkidean joululahjaksi, oottelen mielenkiinnolla miten pitkään tämä kaunotar minnuu ilahduttaa. Pari nuppua on tipahtanut, en ole sille muuta tehnyt kuin vähän kastellut, ostin itse joskus valkoisen, kukki ja lopetti siihen , lehdetkin irtosivat. Heitin pois.

Kävin tänään kirpparilla, löysin ilmaiskopasta punaisen puuvillatakin, josta sain kuusi kpl punaisia isohkoja nappeja ja kaksi erikokoita hakaneulaa! Voi mitkä aarteet, pitsejä niinku etsin, mut ei ilmaskorista löytynyt, edes kankaassa olevia.
Kävin sitte kaupasta ostamasta, kolmea eri sorttia. Olin myös ompelukonetta katsomassa, joskos raaskisin hankkia käytetyn berninan, kovasti myyjä kehui ja olen aiemminkin kuullut kehuja ,jotta on hyvä kone. minun entinen Eva lähtee myyntiin, jos sais siitä muutaman kympin. En ole siihen sinuttunut koko käyttöaikana, symppikset ja emppikset ja muut ei oo meidän välillä kohdanneet ja nyt tulee ero tavalla tai toisella....
mut ny hää saapuu, miun unimatti oooohhoijaa, hyvää yötä, kuulumisiin...


16 kommenttia:

 1. Mullakin on tuollainen kukka, sain sen marraskuussa synttärilahjaksi. Kukkii edelleen ja on todella helppohoitoinen. Hauskaa viikonloppua sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, juu miun ensmäinen orkidea kukki kauan ja avasi kyl kaikki nuputkin, mut siihe loppu, yht' äkkii vaan huomasin,et lehdet on iha irti, siit paikkaa häne kiikutin bioastiaan, jos sit jossain jatkaa elämäänsä pieninä itiöinä..
   Mukavaa viikonvaihdetta sinullekin , koitetaan vaan kärvistellä pakkasissa, ku ei oo lämmintä luvassa:)

   Poista
 2. Kaunis kukka. Minullakin on noita muutama ollut, enkkä ole niitä uudelleen saanut koskaan kukkimaan. Edesmennyt anoppini oli taas oikea kukka peukalo ja hänen kukkansa kukki useaan eri kertaan =))
  Eva ompelukone minullakin on ja on ollut monia vuosia. Emme mekään oikein tulla keskenämme toimeen, mutta uskon syyn olevan minussa. Olen myös aina välillä ajatellut uuden ostamista, mutta kun tulee niin vähän ommeltua nykyään. Taidamme jatkaa vielä yhteistä matkaa minä ja Eva =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu'uh mie oikeestaan en tykkää orkideasta ollenkaan, tavallinen orvokki tai pelakuu käy paremmin miun makkuun.
   Eva lähtee huomenna, meijän tiet eroo, hää saa uuven paikan sielt mistä hankin toisen hänen tilalleen. Luulen hänen saavan ihan hyvän ja ymmärtävän kodin , liki 13v minnuu palveli, vaik hänen tahtonsa välil oli kovin omapäistä ja mie en koukkuilusta oikeen tykkää...käy hermoon, niiku sanotaan. Mut eiköhän tämä tästä lutviinnu. Itekin oon vanha ja tykkäisin et miunki tahto olis joskus paikallaan, jos tää uus vanha täyttäis miun vuosien pettymykset ja antais mummolle parhaansa, tekis työnsä ilman mörköilyjä.
   Hyvvää viikonloppua siulle.

   Poista
 3. Ompa siul kommee kukka,orkideathaa kukkiit ja kukkiit joskus kuukausiikii.
  Yölhää ne parraatideat ja aatokset tullee:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i kommee on orkidea, ei ihan miun makkuun, jotenkin aattelen että se on loisija kasvi, sen takii minnuu oikein inhottaa...
   Juuh välil mie kyl nukunki yöllä, mut joskus levottomat jalat häiritsee unta, aattelin joskus jotta suklaan syönti ainaki valvottaa ja maitotuotteita ei illalla syyvä, tekkee limaa nieluun...no .olihan niitä aiheita tässä, mut kästöitä sit suunnittelen käs poskella ja pää nyökähtelee välil et siihe mie herrään...hih

   Poista
 4. voi miten kaunis on tuo siun kukkanen,ihana.niin kyllähän ne inspikset tulee koska vaan aikaa katsomatta.miulla on ompelukone huskvarna ja saumuri bernette,vanhoja mutta toimivia kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orkidea on hieno, miulle liiankin näyttävä otus:)
   Vanhat konneet ihan hyvii, jos kunnolla toimii, miul alkoi kypsyttää tuo eva-parka, hää alkoi temppuileen enemmän, ku muutenki on vaikeeta työskennellä. Näkkee sit onko toine paremp tai kolmas koneeni:)

   Poista
 5. Minä olin ennen kanssa yökukkuja, saatoin lukea aamupuolelle asti ja haukotella sitten koko päivän. Mutta nykyään en jaksa katsoa kunnolla kymmenen uutisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i enhä miekään ollu yökukkuja töissä ku kävin, ei tullu kuuloonkaan, olin kyllä aikaimoinen aamutorkku ja siksipä piti männä ajoissa nukkumaan. Nykyjää ei välii, yö tai päivä valvotaan ja suunnitellaan....;)

   Poista
 6. Kauniin värinen kukkija ja ihania syrämmiä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh väri onkin kukassa kaunis, tykkään siitä. Nii'i syvämmii tullee silleen hiljakseen, minnuun iskee välil sellane ikävä viilis, et miks teen ku kukaan ei niit kassele eikä mittään. Mein ukko on sellane ettei hää kehota eikä käske ei kehu eikä kerjää. Totta hiivatissa mie hälle esittelen tekeleitäni, mut hää hiukan vilkasee ja siin se, ei mittään kiinnostuksen merkkiä, ei kehuja tosin ei moitteitakaan, välinpitämätön ele on pahempi kuin haukku...voi et minnuu välil sieppaa...

   Poista
 7. Kaunis on orkideasi! Orkidean kukka saattaa säilyä puolikin vuotta, mutta kuitenkin useita kuukausia. Minulla on kaksi vanhinta orkideaa ollut jo yli 15 vuotta. Muistan hyvin, miten vastahakoisesti ne äidiltäni otin huostaani, kun luulin niiden kuolevan käsiini. Nyt ne voivat hyvin ja ovat kukkineet moneen otteeseen minunkin hoidossani. :) Ei niitä kannata heittää pois, kun kukat tippuvat, jos ne muuten voivat hyvin. Muutaman kuukauden kuluttua voivat kukkia uudestaan.

  VastaaPoista
 8. Hei, muistin sinulla olevan näitä kukkia ja postasit kun olivat kukassa;) Edellinen orkideani kukki monta viikkoa, mut sitten tuli loppu. Ehkä kastelinkin sitä liikaa, eihän nuo eksoottiset kukat minulla tykkää olla.
  Kerrostalon kuivuus lienee huono juttu, keväällä kun luulet kukkasten selvinneen talvesta, tuleekin takapakkia ja moni kupsahtaa.

  VastaaPoista
 9. Vai tuollainen yötyöläinen sinusta on tullut ?
  Toivottavasti nukut sitten päivällä. Kyllä sitä unta on saatava, tai muuten ei jaksa. Mutta jokaisella taitaa tuollaisia aikoja olla. Ja sinä käytät senkin ajan hyödyksi !

  VastaaPoista
 10. Nii'i Anneli, yötöitä ja päiväunia:) oikeestaan en nuku päivällä, saatan hetkeksi mennä sängylle ja maltan laittaa silmät kiinni. Koirulikin vetää päikkärit ain ruokailun jälkeen joskus sit miekin pötköttelen häne vieres:)

  VastaaPoista