torstai 9. tammikuuta 2014

Taas tuunattua:)


Aamuisia ajatuksia yöpöllön seurassa, mieku oon sellane oman tahdin tallaaja, enkä oo niiku massan mukana kulkeva, miu on tälläsii omii viritelmii sisustuksenkin suhteen,tässä nahkatuoli on saanut selkänojalle puseron ja sivusaumasta leikatut hihat käsinojien päälle, miun käsvarsii lämmittämmään. Viel olis hakusessa kirpparin ilmaiskopasta pusero, jonka voin vetästä istuimen suojaksi.Mein ukko hieman hymähteli näille akkansa tuunauksille, mut minnuu se ei hetkauta. 

Miul ei oo koskaan ollu kodeissa tyylikkäitä kaluja, yms.kaunista ja yhtenäistä. Olen niin monesti muuttanut ja koti on menny pirstaleiksi, ei kaikkia tavaroita voi mukanaankaan kulettaa.
Muistan yhen kerran, lähettiin töistä perjantaina ja kerroin työkaverille vieneeni paattiin sellaisen paperi-arkki paketin, joita työ puolesta saatiin yks/kk . Yks äij meijän perässä oli ja kuuli miun lausahduksen; niist papariarkeista saa ihan kivoja pöytäliinoja paatin  pöydälle ja sit vie ne saunan pesään ku likastuvat. Hää alko irvaileen, jotta onpa teil  köyhää meininkiä, ku paatti on, muttei ees kunnon liinoja voi ostaa...Mitäs se hänelle kuului, koko asija ja niihä myö oman maun mukkaan tehtiin ja käytettiin pöydällä ja käsipyyhkeenä..

Mein  ex ukkovainaa oli nuuka mies, ei mittään turhaan haaskattu, kova kapeli syntyi ku mie josku vähän naisten tavoin ostelin issellein jottain mukavaa päälle pantavaa, keljuili; millonkas tämmöne ja tämmöne on ostettu....Hiivatti mie kerran suutuin oikein ett meinas pää haleta, ku taas marmatti miun ostoksista ja pankkikirjaani kasseli, et taas on mänt rahhaa...Mie sieppasin kirjan hänen käestään ja kivahdin; Ja nyt lähtöö loputki rahat ja painuin ulos ja huonekalukauppaan......

Juu'u jatkanpa huomenna, nyt määm maate...öitä kaikille

8 kommenttia:

 1. Odotan huomista jatkoa .......

  VastaaPoista
 2. Voi mahoton sinnuu, miult pääs oikee hörönauru ko aattelin sinnuu pankkikirja kouras huonekalu kaupas, nii sitä pittää.
  Ei oo meilläkää mittää hienoo, kirpparil ostettui vanhoi kaappei jotka ikämies on kunnostant ja ihan sellast tavallist, mutta tuo siun idea käyttää vanhaa puseroo tuolin tuunaukses onkii sit vasta mainio,
  miekii ootan jatkoo..:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii, ei ny sentään kaupassa, pankkikirja näytillä, mut melkein...

   Poista
 3. Yks lapsi kävi kerran meillä, katteli aikansa ympärilleen ja totesi äidilleen: "Nää on kauheen köyhiä, kun niillei oo Ikeaa!" Meidän kalusteet on joko mun mummulasta tai Vanhan herraan kotoa. Yks disainesine meillä on ja se oon minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i köyhää on joillakin, kun ei osta kauniitalastulevykalusteitaIkeasta....Lapsen mieleen on jäänyt, toisten kehut, että Ikeasta ostettu on ihana ja kaunis!

   Poista
 4. Mutta tuohan on hieno idea. Oo ylypiä ku keksit :) Minusta nahkatuolit on viileitä, minulla oli pitkään matonkuteista virkattu matto tuolis. Joku sitä vähän kummeksuen kattelikin mutten ollu moksiskaan. Ehän mie ees huomannut sitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i ylpiä kai pittäis olla, ku jottainki ite keksii, tää on miun kästyötuoli ja iha ikkunan alla. Miul hartijoil on se huivi syyskesällä kudottu, lämmiittää nii mukavasti, Tällasii kaikki hassutuksia mie keksin, ku ei miun tarvii kellekään niitä esitellä. siis kotona, kun ei meil ennää kettään käy, ovat jo hiljasii hauvassa makkaajia. Etsilviisiin, tää mummo pistelee somistaen oman kodin mielensä ja rahatulojensa mukkaan:)

   Poista