tiistai 8. tammikuuta 2013

Tiistaina räntäsadetta

Päivää että pätkähti. 

Sainpas vihdoin siirrettyä valokuvia vanhoista ja uusista tekeleistäni. Uudet julkaisen
ensin ja myöhemmin aikaisempia valokuvia. 

Tässä esittelee Bravo- myssy,  Novitan puro batik- akryylilangasta. Ostin lankaa pari vuotta sitten, enkä oikein tiennyt mitä siitä tekisin, mutta tähän työhön se tuntui sopivan oikein hyvin, on pehmeää ja sileää. Tässä kerässähän on 100g lankaa, jotta kyllä näistä 4 kerästä monta myssyä valmistuu.

 
 Tässä Pauliinamyssy esittelee itsensä. Hän on myöskin Novita puro batik- langasta, koko on siinä 56, mutta hän kyllä venyy suuremmaksikin. Tein hänet aluksi 3.5 koukulla, sitten pienensin koukun 3 siinä vaiheessa, kun aloin lisäystä ja ihan pari viimeistä riviä tein 2.5 koukulla. Tein mielestäni liian paljon krs, olisi voinut jo 11 pylväsryhmien kohdalla aloittaa lisäysreunat. 
Tykkäsin kyllä, että Bravomyssy on mukavampi malli tälle langalle.

No mutta, hän on Novitan Veera- akryylilangasta, mukavan pehmeää lankaa, onko sitten sopivaa sytomyssyksi, se jää nähtäväksi. Olin oikein tyytyväinen omaan neulemalliini, joka ihan muotoutui tehdessä, kuten Bravomyssynkin pienet kuviot.
Ostaessani lankaa, viime vuonna, ajattelin jotain pienen lapsen vaatetta. Olisikohan tästä sinne vauvajuttuihin ja nuttuihin. Pitää kuulostella, mitä sanotaan....

Myssyn valmistus onkin mukavaa puuhaa, en ole vuosi kymmeniin tehnyt päähineitä.  Uskon valmistavani vielä monta myssyä, mukavia lankojakin kätköistäni löytyy.

3 kommenttia:

 1. Siellähän alkoi syntyä myssyjä! Ja niin somia. :) Minustakin tuo Puro Batik ja Bravomyssy-malli sopivat oikein hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 2. Konsas kutsuit, käynpäs kurkkaamassa.
  Tarpeellisia myssyjä olet virkannut ja neulonut.
  Kaikkea hyvää sinulle ja blogillesi! "ph"

  VastaaPoista
 3. Kiitos ystävät kehuista, nostaa ihanasti fiilistä. Matleenan lankapirtti blogista olen tietoa ammentanut.

  VastaaPoista