lauantai 26. tammikuuta 2013

Lauantai- iltana

Rouvalla jälleen raitaa.

Kuva joskus 1980 luvulta. 
Ennen joulua sain valmiiksi neulepukuni, jossa taas raidat rinnuksissa ja samasta syystä kuin aiemminkin. Langan riittävyyden takaamiseksi, rinnat on raidoitettu..

Langat tilasin jostain lehtimainoksen osoittamasta kaupasta, olivat  mielestäni edullista villasekoitelankaa. Aikas paksua lankaa  taisin 4 puikolla kutoa.
Neule oli melko tasaista, pyöröpuikolla väsäsin oikeella oikein, nurjalla nurin neuleena eikä ollut mitään mallia. Mittailin vain omia mittojani ja summan mutikassa tein. Saumat on mekon sivuilla. Lanka riitti ja kudoin vielä kapean vyönkin. Työni onnisti  hyvin ja olin erittäin tyytyväinen. Pikkujouluissa uusin pukuni ja tanssahtelin mieheni kanssa onnellisena uudessa villamekossani...:)
Tilasin vielä lankaa samasta liikkeestä ja valmistin monenlaisia käyttöneuleita itselleni ja muillekin, lämmintä vaatetta tarvitseville.3 kommenttia:

 1. Minullakin oli -80-luvulla neulomani hame ja paita... sellaiset sinapinväriset !

  Kiitos ♥ sinulle itsellesi, kun käyt minua kommenteillasi ilahduttamassa, en minä viitsisi usein päivittää, jos olisi sellaista yksin puhelua :)

  VastaaPoista
 2. Voi oletpa sinä taitava neulevaatteiden tekijä! Noin vaan ilman ohjetta teet. Ei minulla onnistuisi. En kyllä ole yrittänyt edes ohjeen kanssa pukua tehdä, takkeja ja puseroita olen kyllä ennen tehnyt ohjeen mukaan. Nykyisin tykkään väsätä vain niitä pieniä juttuja.

  VastaaPoista
 3. Moi kiitos ja arvatkaas kuinka monta purkua on tehty, kun ilman malleja neuloo.:) Nuorena vähän enemmän kudoin, oli tarvettakin, mutta en ole taitava. Suoraa neulosta kyllä vetelee ilman malliakin, vaan kirjoneuleet ne vasta ovat taitajien tekeleitä., kuten Matleenakin kirjotyöt ja Annelin tilkkutyöt. Minä tiedän kyllä niiden töiden tarkkuus vaatimukset:)

  VastaaPoista