maanantai 14. tammikuuta 2013

Maanantai myssy

Heippa.

Myssytansseissa kesällä 1980 luvulla. Veneilyseurassa järjestettiin myssytanssit eräänä lauantaina. Olin  aikani kuluksi kutonut, ainaoikein, neuleneliöitä.  Keksinpä tehdä niistä myssyn illan tanssiaisiin. Ompelin muutaman palan yhteen ja virkkasin reunaan punaisella langalla kiinteitä silmukoita. Myssy istui päähän oikein mukavasti, tein vielä palasista kaulahuivinkin,  sain ihanan setin neuleita. Tosin en käyttänyt niitä sen koommin, myssy sentään taisi tehdä virkaa yömyssynä. Paatissa oli öisin melko viileää, vaikka lämmitys olikin toiminnassa, mutta päähän laitoin mielelläni myssyn yön ajaksi. Villapusero on myöskin omia tekeleitä, sekin taas, kahdesta eri langasta. Minulla lienee taipumus ostaa lankaa kerralla liian vähän. Kutomisvimman iskiessä päälle, neulomistarpeita ei olekaan riittävästi.  
Malli oli helppo kutoa ja työ eteni varsin ripeästi. Kannustimena oli saada neule valmiiksi ja käyttöön.
Satakunnan keskussairaalan syöpäosasto sai minulta tänään viisi sytomyssyä. Olin ensimmäinen myssyjen luovuttaja tänä vuonna. Jätin tekeleeni osaston ilmoittautumisluukulle, lupasivat siitä toimittaa eteenpäin.  Helmikuussa on jälleen käynti sairaalassa, omissa asioissani. Toivoni mukaan, minulla on sinnepäin myös viemisiä, muutama myssy.

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea näitä sinun muisteloitasi! :)

  Hienoa, olet tehnyt ensimmäiset sytomyssysi ja vienyt ne jo sairaalaankin. :) Tuo onkin hyvä idea viedä mennessään, kun on käyntiä sairaalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena. Kiva onkin kirjoitella muistoja. Aina ei kirjoitus luonnista sujuvasti.Reissu tehtiin päivällä ja tapasin ystäväni. Juotiin kahvit sairaalan kahviossa ja ehdittiin kertoilla kuulumisia puolin ja toisin. Mukava oli tavata pitkästä aikaa, vaikka näinkin lähekkäin asutaan.

   Poista
 2. Hei , ja suuret kiitokset kommentistasi. Kiva kun eksyit minun blogiini :)
  Mukavaa muistella tuollaisia vanhoja juttuja.
  Minä taas ostan yleensä liikaa lankaa, ja sitten niistä tulee vielä yhden työn lisäksi jotain muutakin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tykkään seurata muidenkin tekemisiä, se avartaa näkemyksiä ja tuottaa hyvää mieltä itsellekin.

   Poista