keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kuikan kuikuilua

www.luontoportti.com
linnut/ kuikka

Heips.

Miun pittää kirjoittaa viel muitaki luonto kokemuksiani.

Pyhä ehtoona kuulin kuikan huudon, jota en muista kuulleeni kovinkaan usein jos koskaan,  kyyhkysen huhuilun, käen kukuntaa monista eri suunnista, tiiran kirkunaa ja lentokalastusta, sukkela pyrähdys veteen ja kalasaalis oli nokassaan, lokki kiljahteli lentäessään. Peippo uros kurkisti terassin nurkan takaa ja västäräkki istui paatin moottorin päällä, lenteli ja pyydysteli hyönteisiä. Västäräkki oli vieraanamme kaikkina päivinä, liekö sillä pesä siinä tuvan tuntumassa.

Maanantaina aamupäivällä hokasin kuikan verkkaisesti soljuvan ihan läheltä istumapaikkaani. Otin kiikarin ja tähystelin sillä lintua, jota en koskaan ennen ole nähnyt. Harmittelin kun ei ollut kameraa, kännyllä ei olisi saanut linnusta hyvää kuvaa. Minulla on kyllä pieni kamera, pitänee muistaa ottaa se mukaan tuvalle ensi reissulla, jospa sillä saisi kauempaakin  kuvia.

Meil ol aikoinaan paattireissuilla hyvä kamera, jolla sai tarkkoja kuvia kauempaakin, mut se ol silloin....


14 kommenttia:

 1. Oi että kuikka on kyllä upea lintu on siulla siellä tuvallasi vaikka ja mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii'i monta mukavaa hetkeä, kun on hiljaista ja tyyntä, miekiin jaksan olla hetken vaiti...:))

   Poista
 2. Vissiin asut järven lähistöllä kun lintuja olet päässyt tarkkailemaan ja kuulemaan. Kiva ois asua järven rannalla ja kalastaakin, samalla olisi värjärillä vedetkin lähellä. No nämä ovat haavekuvia, minulla on hyvä paikka värjätä kotona takapihalla, ei naapureita häritse jos savuaa, viereiset tontit tyhjillään. Mutta nyt täytyy nauttia tästä säästä. Itse lähden huomen illalla ajelemaan kotikonnuille Juukaan isää tapaamaan, kiva reissu tiedossa. Lomalla tämän viikkoa ja arkeen paluu ensi viikolla, toukokuussakin on mukavaa sellainen viikon loma pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil on vuokratupa järven rannalla ja eka kerta elämässäni. Olispa ollut aikasemmin, mut mukavaa kun on tänä päivänä:)
   Sanoha isälle terkkuja blogikaveriltasi:))

   Poista
 3. Meillä pyörii varsinainen lintusirkus: sepelkyyhky, tintit, västäräkki, räkätti- ja mustarastas, harakka, varis, fasaani, kirjosieppo, varpunen, pääskyset, lokit, tiirat, isokuovi, hanhet, sorsat... muita en sitten tunnekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi siun lintusia, joitain mieki nään ( yhel silmälläin ) päivittäin kotikulmilla ku käyn lenkillä koiran kanssa. Onha heit kiva tähystellä, kun jonkun äänen kuulee, mie oon ain kevväisin oikein ilonen, ku räkätit on saapunut, viime vuon ol aikas vähä, tänä kevväänä vielki vähemmän. Koiran kans ku iltaisin käyvvään tuol koivikkojen lähel nii räkätit säkättää koivuissa, mut eivät sentään pommita:))

   Poista
 4. Lintuja samoin kuin muitakin eläimiä on mukava seurata. Viikko sitten kuulin ensimmäisen kerran tänä suvena käen kukkuvan. Mökillä sinitiainen teki piha mäntyyn pesänsä jo aikaisin keväällä. Nyt kirjosieppo pariskunta yritti valloittaa sinitiaisen pesäpöntön. Voi sitä sirkutusta ja hätäilyä mitä linnut piti koko päivän. Nyt on jännä katsoa kuinka kävi, joutuiko sinitiainen luopumaan kodostaan. Nuo kirjosiepot valloittaa useinkin pesän tiaisilta ja saattavat jopa munia munansa tiaisten munien päälle. Jos on ihmisen elämäkin joskus raadollista, niin sitä se näkyy olevan myös tuolla luonnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavattoman kiva seurata lintujen puuhia ja muita kauniita asioita. Joskus aikoinaan meren saaristossa ollessamme, tykkäsin katsella lintuja ja voi miten sydän nytkähti, ku lokki nappasi emolinnun ainoan poikasen ja lensi tiehensä. Emo oli tosi hätääntynyt ja kutsu poikastaan, mut lokin suuhun oli pikkuinen joutunut. Ikäviäkin asioita tapahtuu joka päivä.
   Sinitiainen hätistelee talitintit ja muut pois ruokintapaikalta, saapa nähdä kuka nyt on taistelun voittaja!

   Poista
 5. Minä kun en monenkaan linnun ääntä tunnista. Mutta ihanaa täällä maalla kun näkee joutsenia ja äsken lenkilläni pellolla seisoi 4 kurkea. Upea lintu sekin, vaikka ääni ei mikään kaunis :)
  Ihanaa ja aurinkoista jatkoa Anni ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin en miekään monia ääniä tunnista, kuuntelin joskus youtubesta eri lintujen laulua, mutten onnistunut itseeni tallentamaan montaakaan laulajaa, entisten tuttujen lisäksi.
   Mukavaa kesän aikaa sinullekin Anneli.

   Poista
 6. kyllä luonnossa on sitten vaikka minkälaisia ääniä ja kasveja.meillä tuossa pihasaunan nurkilla huutaa ruisrääkkä ja sen ääni ei ole mitään komeaa.lokit taas tulee kynnöpellolle ettimään matoja vaikka meiltä on rannalle 100 metriä.kohta pääsee vastan tekoon ja saa saunassa sillä hartioita pehmitellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sitten saa vastalla huiskia ja koivun tuoksu kesäsaunassa on aivan mahtava. Sain joskus taitella koivun oksia omistajan luvalla, tein vastoja siellä paikan päällä ja kuivasin parvekkeellani. Ripustin lakanan niiden päälle, auringon ajaksi ja sitten otin pois kun alkoi varjostamaan. Ihan hyviä vastoja sain ja koko seuraavan talven niillä vihtosin, en kyllä raaskinut joka kerran roskiin heittää vaan käytin saman vastan muutaman kerran:))

   Poista
 7. Voi teitä onnellsiia, kun olette noin kivalta paikalta saaneet mökin vuokralle! Siellä on lysti seurata luonnon elämää ja ihailla järven selkää. Mekin lähdemme huomenna tämän vuoden ensimmäiselle mökkireissulle ja odotukset ovat korkealla. :)

  Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläppäs muuta sano Matleena, kyllä meijän kelpaa, olen niin tyytyväinen tällaiseen onneen. Ihana saada vielä kokea kaikki kesän ilot ja puuhastella piskuisen pihan askareissa ja istua keinussa tai terassilla saunomisen jälkeen.
   Saunominen ja järvessä/ meressä kasteleminen kuuluu jokaiseen, tuvalla vietettyyn päivään.
   Mukavia mökkeilypäiviä sinulle ja perheellesi:)

   Poista